Waar vind ik mijn formulieren?

Als u inlogt op joomla kan u de formulieren terugvinden onder het menu Andere.Daarna ziet u alle formulieren die op uw website staan met wat informatie en opties.
Hoe pas ik een formulier aan?

Als je een formulier wilt aanpassen kan je op de titel van een bestaand formulier klikken, daarna kan u 2 pagina's bekijken, de componenten en de eigenschappen. Onder de componenten vindt u eerst alle formuliervelden zoals tekstvelden, radiobuttons, checkboxen,.. U kan deze velden hier makkelijk toevoegen aan het formulier door erop te klikken en enkele gegevens in te vullen. 


De naam is meestal een nummer maar kan ook een andere waarde hebben, deze is niet zichtbaar voor de gebruikers. Een opschrift is een beschrijving van wat de gebruiker moet invullen (bv. naam) en als u wilt dat er op voorhand al een waarde is ingevuld kan u ook een standaard waarde ingeven. Onder de validatie tab kan u kiezen of de gebruiker dit veld verplicht moet invullen en of de waarde gevalideerd moet worden (voor bv. een nummer of mail). Daarnaast kan u ook een boodschap tonen als de gegevens van de gebruiker niet voldoen aan de validatie. Als laatste is er nog een attributen tab waar u bijvoorbeeld de grootte van een tekstveld kan instellen. U kan de volgorde van alle velden ook aanpassen door de velden te slepen.Hoe pas ik mails aan die verstuurd worden nadat het formulier ingevuld werd?

Op de eigenschappen pagina vindt u instellingen over de lay-out van het formulier, welke mails verstuurd worden nadat een formulier ingevuld werd en nog wat andere zaken instellen. Het belangrijkste zijn de mails die hierbij verstuurd worden.


Als u gebruiker of administrator e-mails aanklikt kan u deze mail opmaken. U kan gegevens zoals de naam en mail van de afzender gebruiken door de naam van het veld in te geven gevolgd door: value tussen accolades te zetten zoals hieronder gedemonstreerd staat (bv. {2:value}). Als u op Wijzig de e-mail tekst klikt kan u ook de inhoud van deze mail aanpassen en op dezelfde manier waardes van het formulier tonen.