Hoe voeg ik een pagina ( ook product, blogbericht,..) toe?

Om te beginnen, log in op joomla en ga naar inhoudssysteem.


Daarna zal u een overzicht van al uw pagina's met informatie over elke pagina te zien krijgen, producten, blogberichten en andere categorieën staan hier ook tussen aangezien deze ook een eigen pagina hebben. U kan op de knop Nieuw klikken om een nieuwe pagina aan te maken. Dan ziet u onderstaand scherm waar u een titel kan ingeven en een titel alias. Een titel alias is een titel die in de url gebruikt kan worden, dit houdt in dat er geen speciale tekens gebruikt mogen worden. Bij categorie kan u kiezen wat voor pagina u wilt aanmaken, afhankelijk van de categorieën op uw website kan u bijvoorbeeld een nieuws, inhoud of product pagina aanmaken. Sommige categorieën hebben ook subcategorieën. Voor een boekenwinkel kan de categorie producten bijvoorbeeld de subcategorieën horror boeken en educatieve boeken hebben. U kan subcategorieën herkennen aan de - tekens die voor de categorienaam staan. Daarna kan u tags toevoegen die een verband hebben met uw pagina. Als u een belangrijke pagina hebt kan u Is het speciaal? aanvinken wat het product meer zal doen opvallen, de details van hoe dit gebeurd verschilt op alle websites. Als u gepubliceerd aanvinkt zal de pagina zichtbaar zijn voor bezoekers.


Hieronder kan u extra gegevens ingeven voor de pagina.Als u een afbeeldingsgalerij wilt aanmaken klikt u op Maak een nieuwe afbeeldingsgalerij aan of wijzig een bestaande en dan kan u zelf afbeeldingen uploaden en gebruiken.Sommige categorieën hebben hier ook extra velden, een product kan bijvoorbeeld een prijs hebben.Extra eigenschappen van producten

Aan de rechterkant kan u nog wat extra informatie ingeven, zoals de talen waarvoor de pagina gepubliceerd zal worden, de auteur die de pagina heeft toegevoegd en de alias (naam die in de url gebruikt zal worden zonder speciale tekens). Het toegangsniveau bepaald welke gebruikers de pagina kunnen zien. Indien u de pagina maar voor een beperkte tijd wilt tonen kan u start en stop publiceren gebruiken (bijvoorbeeld een product dat maar tijdelijk beschikbaar is).De metagegevens worden vooral gebruikt voor zoekmachines, Bij de beschrijving kan je een tekst geven die zoekmachines tonen als klanten voor een specifieke pagina zoeken. Maak deze tekst best niet te lang. Trefwoorden zijn woorden die een verband hebben met de pagina en robots zijn geavanceerde instellingen voor zoekmachines, hier kan u bv "no index" invullen als u niet wil dat deze pagina zichtbaar is voor zoekmachines.