Slideshows in joomla


In joomla gebruiken we een plugin om slideshows te maken, indien u deze zelf wil aanpassen kan u volgende stappen volgen. Nadat u ingelogd bent op joomla kan u het slideshow menu terugvinden in de menubalk.


Daarna krijgt u onderstaand scherm te zien, dit is een overzicht van alle individuele slides die in uw slideshow zullen verschijnen (indien de gepubliceerd optie aangevinkt staat). Met de bovenste knoppen kunt u een nieuwe slide aanmaken of een geselecteerde slide bewerken, verwijderen, publiceren of dupliceren.

Met het icoontje kan u de volgorde van de slides verslepen.Als u op de titel een slide klikt of een nieuwe slide maakt krijgt u het volgende scherm waarmee u de slide kan bewerken. Hier kan u dus de titel, foto en tekst wijzigen, al deze informatie komt dus overeen met wat er op de website te zien is zoals hieronder gedemonstreerd.Als u een de foto wil veranderen klik op selecteren bij Slide image en dan krijgt u onderstaand scherm, u kan hier een eerder gebruikte foto kiezen, een url naar een foto ingven of zelf een lokale foto vanop uw computer uploaden met de Bestanden kiezen knop. Eenmaal u de foto gekozen heeft kan u deze naar de server uploaden met de Upload starten knop en daarna kan u deze gebruiken met de Invoegen knop.Daarnaast zijn er ook nog opties om een start en einddatum mee te geven voor de slide, dit kan handig zijn voor bijvoorbeeld een event of tijdelijke promotie. Bij de link opties kan u ook het link type veranderen wat inhoud naar wat voor pagina de gebruiker gestuurd zal worden als hij op de slide klikt. Dit kan naar een menu pagina (bv: contact, nieuws,...), een specifiek product of een willekeurige url linken.