Vanaf 2018 heeft u een "API-code" nodig wanneer u Google Maps wilt gebruiken op uw website. Hierdoor kan Google het gebruik van Maps in kaart brengen en helaas rekenen ze voor grote gebruikers van Google Maps ook een kostprijs voor het gebruik van hun API.

Echter krijgt elke account een maandelijks tegoed van $ 200,00 wat in principe volstaat bij normaal gebruik op websites met een normaal bezoekersvolume.

Google verplicht echter wel iedereen om een kredietkaart te koppelen aan hun account. Hou er dus rekening mee dat bovenstaande stappen verplicht zijn wanneer u Google Maps wilt integreren op uw website.

Hoe een API code genereren


2. Check rechtsboven of u bent ingelogd met het correcte Google account en klik vervolgens op "aan de slag".  Indien je nog geen Google account hebt dan kan u dit via deze link aanmaken (ook mogelijk zonder GMAIL aan te maken, dus met uw bestaande mailadres).3. Duid vervolgens de 3 opties aan en klik op "doorgaan"4. Vul de naam van uw site in als "projectnaam", zonder spaties of speciale tekens5. Indien u reeds een factureringsaccount heeft gekoppeld met Google (bv. voor Adwords) dan kan u meteen naar stap 6 gaan,

Zo niet moet u op "factureringsaccount maken" klikken en doorloopt u het stappenplan, waarin u uw kredietkaart en facturatie gegevens moet achterlaten. Zie stap 7 hoe u budgetwaarschuwingen kan instellen zodat u op de hoogte wordt gebracht als u bijna de gratis limiet gaat overschrijden.6. Hierna bevestigt u het inschakelen van de API, waarna u de API-code kan kopiëren. Stuur deze door naar ons.
7. Tenslotte is het aangeraden om in de navigatie links naar "Facturering" te gaan en dan naar "Budgetten en meldingen" waar u op "budget maken" klikt.8. Vervolgens stel u een waarschuwing in voor het overschrijden van € 175,00 - wat iets minder is dan het gratis tegoed van 200 USD dat Google toestaat: