!!! OPGELET:

De aanvraag moet plaatsvinden TEN LAATSTE 14 dagen na de aanvang van de adviesverlening.

1. Eerst en vooral moet je correct inloggen via http://kmo-portefeuille.be - meer info via deze handleiding.

2. Eens ingelogd klik je bovenaan op de groene button "KMO-Portefeuille" en op de volgende pagina op  "Nieuwe subsidie aanvragen"3. In stap 1 "Uw Onderneming" moet je de NACEBEL code van jouw hoofdactiviteit invullen. Dit is de activiteit die het meeste omzet genereert. Je kan deze code vinden in de Kruispuntbank voor Ondernemingen.4. In stap 2 "Projectgegevens" beschrijf je het project in kwestie

  • Type: Kies voor "Advies"
  • Naam advies: Naam van het advies zoals vermeld op onze offerte / factuur
  • Thema: Marketing, communicatie en verkoop
  • Datum overeenkomst: datum waarop je de offerte hebt ondertekend
  • Je krijgt vervolgens 2 vragen waarop je correct moet antwoorden
  • Je vult vervolgens de totaalprijs exclusief BTW in

Ga hierna naar de volgende stap via "ga verder".5. In stap 3 "Dienstverlener" zoek je vervolgens Conversal op. Dat kan door ons registratienummer DV.A230496 in te vullen. Klik op "Selecteer" wanneer je correct onze firma ziet verschijnen.6. In de voorlaatste stap hoef je enkel nog te bevestigen dat de projectgegevens juist zijn en dat deze voldoen aan de wettelijke bepalingen.7. Na even wachten krijg je een subsidienummer en de stortingsgegevens voor je eigen bijdrage. Deze schrijf je dan over via bankoverschrijving.8. Van zodra het bedrag is aangevuld op de KMO-Portefeuille, laat je de betaling vrij. 

9. Voor je boekhouding ontvang je van ons een factuur. Zo kan je deze investering als kost inbrengen. Het is echter van belang dat je het BTW-bedrag op de factuur nog rechtstreeks naar Conversal overschrijft. Via je kwartaalaangifte kan je dit bedrag uiteraard recupereren.