Kan ik een Google review verwijderen? Wanneer er een negatieve review werd gepost kan je Google een verzoek sturen deze te verwijderen.
Dit kan via onderstaande stappen:

  1. Ga via de browser naar Google Mijn Bedrijf en log in.
  2. Heb je meerdere vermeldingen van bedrijven?
  3. Dan kun je op de kaart de juiste locatie aangeven om met dat bedrijf door te gaan.
  4. Ga in het menu naar de optie “Reviews”.Zoek de betreffende review die je wilt laten verwijderen.
  5. Klik op de drie verticale strepen bij de review om het menu te openen.
  6. Klik op “Markeren als Ongepast”.
Google werd nu op de hoogte gebracht van jouw verzoek om deze review te verwijderen en zal verder onderzoeken of deze review ongepast is. Indien dit effectief zo is, dan zal deze ook worden verwijderd. In heel wat gevallen kan deze negatieve review ook blijven staan vermits iedereen de kans moet krijgen om een eerlijke mening te kunnen geven, of deze nu positief of negatief is.


Een negatieve recensie op Facebook


Een negatieve recensie op ‘s werelds grootste sociale netwerk is niet echt leuk. De meeste bedrijven beschikken over een bedrijfspagina omdat bedrijven hiermee een groter bereik kunnen behalen.
Een negatieve recensie kan steeds worden gemarkeerd, maar dit is niet hetzelfde als verwijderen. Als je een recensie hebt gemarkeerd, dan wil dit zeggen dat je niet tevreden bent met deze beoordeling. Indien de recensie echter niets te maken heeft met het bedrijf of aanstootgevend is, dan kan je dit beter melden. Wanneer Facebook het met je eens is zal deze recensie worden verwijderd.

Een negatieve review kan ook positief zijn

Een negatieve recensie tussen een 100-tal andere positieve recensies weegt niet op. Het laten staan van een negatieve recensie geeft aan dat je eerlijk bent met jouw klanten en dat hun mening een bepaalde waarde voor je heeft.