Wat is VoIP (voice over IP)? 
Vandaag de dag is het niet meer essentieel om bij de klassieke telecom providers een "vaste" telefoonlijn te bestellen. De installatie- en abonnementskosten lopen hoog op en de flexibiliteit is vaak beperkt.

Bij Conversal werken we al jaren met VoIP (Voice over IP). We bellen m.a.w. over het internet. Dit zorgt ervoor dat elke medewerker kan bellen via zijn laptop en dat we zonder een klassieke telefooncentrale (een stuk hardware dat vroeger op kantoor stond) toch van de functionaliteiten van een telefooncentrale kunnen gebruik maken (bv. wachtmuziek, keuzemenu, doorschakelen, ...)

Heb ik eigenlijk nog een 'zakelijk' nummer nodig?
Als je een business opstart is het vaak een goede oplossing om toch voor een zakelijk telefoonnummer te kiezen. Als je jouw privé nummer overal afficheert ben je immers op elk moment bereikbaar voor jouw klanten. Dit zorgt niet altijd voor de beste levenskwaliteit als ondernemer.

Via een VoIP nummer kan je zelf instellen in welke timeslots je bereikbaar bent. Vandaag kan je die oproepen makkelijk beantwoorden door een "app" op je smartphone te installeren. Je hoeft dus geen klassiek telefoontoestel te installeren op een fysiek kantoor om deze nummers te ontvangen?

Hoe hiermee starten?
Conversal werkt al jaren met enkele IT-partners samen hiervoor. Afhankelijk van jouw noden sturen we je door naar de meest geschikte partij. Daar we ons specialiseren in webdesign en digitale marketing kiezen we bewust niet om hier zelf ondersteuning bij te bieden.

Vraag via support@conversal.be gerust meer info, we verwijzen je graag door?

Kan ik dit doen zonder IT-partner?
Dat is perfect mogelijk. Via een "app" op je smartphone (of op meerdere smartphones) kan je gewoon starten. De functies van de telefooncentrale (openingsuren, wachtmuziek, ...) kan je via een interface in de cloud gewoon instellen.

Voor klanten die zelf dit willen uitproberen, raden we vaak Voys aan als gebruiksvriendelijke oplossing.